ZONNEPANELENPLAATS"Zonnepanelen? Dan bent u hier op de juiste plaats!"

Offerte aanvragen gratis en vrijblijvend!

Zonnepanelen nieuws

 • Zonnepanelen nog steeds voordelig in 2012?

  Zonnepanelen installeren is een investering dat nog steeds meer opbrengt dan beleggen of sparen. Momenteel wordt de terugverdientijd op 4 tot 6 jaar geschat. Hierna geniet je van gratis energie en kan je zelfs geld verdienen door de energie die je zonnepanelen opwekken te verkopen. Voor groenestroomcertificaten krijgt u wel een subsidie in 2012, 2013 en in de toekomst. Ook als u bijv. verwarmt via een elektrische kachel kunnen zonnepanelen zeer voordelig zijn!

Nieuwsbrief

Wens je u uit te schrijven?
Klik hier

Beste zonnepanelen

beste zonnepanelen met beste kwaliteit en hoogste rendementWie beslist om zonnepanelen te laten installeren wil vanzelfsprekend een zo hoog mogelijk rendement. Dit hangt af van meerdere factoren: de ligging van de panelen tegenover de zon, de hellingshoek, de oppervlakte maar ook de kwaliteit van de zonnepanelen zelf. Een goedkope installatie met een maximaal rendement bestaat helaas niet. Dat soort magische formules bestaan enkel in sprookjesland.

Daarnaast is ook het hele subsidiegegeven een belangrijke factor in de uiteindelijke prijsbepaling. Hierdoor kan je immers weten hoeveel je zonnepanelen opbrengen, wat een manier is om te weten hoe goed je installatie is. Naar de toekomst toe zullen deze prijsdrukkingen wellicht verminderen als meer en meer mensen beslissen om zonnepanelen te installeren. Ooit was dit €450 per certificaat, maar inmiddels is deze gedaald tot onder €300  in 2012. Met deze gedachte in het achterhoofd zijn de beste zonnepanelen een kwestie van geduldig en aandachtig, maar kordaat wikken en wegen. En dan vervolgens de knoop doorhakken.

Een van de oplossingen voor dit dilemma is de terugverdienperiode te nemen als ijkpunt. Immers, zodra de investeringskosten zijn herwonnen, brengen de zonnepanelen écht op. Vanaf dan telt natuurlijk de duurzaamheid en kwaliteit van je installatie. Er bestaan immers internationale referenties die de kwaliteit bepalen van een zonnecel. Hoe slechter de kwaliteit, hoe groter het rendementsverlies. Vraag naar testcertificaten bij de constructeur om je ervan te verzekeren dat je goede kwaliteit met hoge duurzaamheid op je dak geïnstalleerd krijgt. Daarom is het noodzakelijk om je op voorhand goed te informeren bij een professionele installateur.

Links en rechts klinken geruchten die de komst van de perfecte zonnecel aankondigen. Toch is het niet aangeraden te wachten tot de beste zonnecel op de markt is. De wetenschappelijke ontwikkelingen rond hernieuwbare energie zijn immers zo volatiel dat het geen baat heeft om te wachten op het perfecte moment om zonnepanelen te laten installeren. En last but not least: wie kwaliteitsvolle zonnepanelen heeft, maar ze slecht onderhoudt, doet zichzelf de duivel aan en krijgt een rendement dat gelijk staat aan minderwaardige zonnepanelen. De beste zonnepanelen blijven dus maar zo goed zolang de eigenaar ze verzorgt.

 

 

 • Zonnepanelen installeren

  Zonnepanelen subsidies worden niet meer uitegekeerd, maar zonnepanelen plaatsen is nog steeds een investering dat veel opbregt.

 • Subsidie zonnepanelen 2012

  Wie 1000 kWh genereert, krijgt een groenestroomcertificaat via VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt) van het Vlaams Gewest. Dit kan je omruilen tegen een bepaalde ruilwaarde bij je netbeheerder. Dit kan je automatisch laten doen, wat de snelste manier is om je geld

 • Beste zonnepanelen

  Wie beslist om zonnepanelen te laten installeren wil vanzelfsprekend een zo hoog mogelijk rendement. Dit hangt af van meerdere factoren: de ligging van de panelen tegenover de zon, de hellingshoek, de oppervlakte maar ook de kwaliteit van de zonnepanelen zelf. Een goedkope installatie met een maximaal rendement...