ZONNEPANELENPLAATS"Zonnepanelen? Dan bent u hier op de juiste plaats!"

Offerte aanvragen gratis en vrijblijvend!

Zonnepanelen nieuws

 • Zonnepanelen nog steeds voordelig in 2012?

  Zonnepanelen installeren is een investering dat nog steeds meer opbrengt dan beleggen of sparen. Momenteel wordt de terugverdientijd op 4 tot 6 jaar geschat. Hierna geniet je van gratis energie en kan je zelfs geld verdienen door de energie die je zonnepanelen opwekken te verkopen. Voor groenestroomcertificaten krijgt u wel een subsidie in 2012, 2013 en in de toekomst. Ook als u bijv. verwarmt via een elektrische kachel kunnen zonnepanelen zeer voordelig zijn!

Nieuwsbrief

Wens je u uit te schrijven?
Klik hier

Subsidie zonnepanelen 2012

subsidie zonnepanelen 2012Wie investeert in energiebesparende maatregelen, heeft lange tijd kunnen genieten van overheidssubsidies, -premies en andere voordelen. 2012 is op dat vlak een jaar van verandering. Ook dit jaar worden geen subsidies meer toegekend, valt de groene lening weg, wordt de belastingsvermindering verlaagd en dalen de groenestroomcertificaten naarmate het tijdstip waarop je de zonnepanelen in dienst neemt.

Wat krijg je vandaag nog?

Wie 1000 kWh genereert, krijgt een groenestroomcertificaat via VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt) van het Vlaams Gewest. Dit kan je omruilen tegen een bepaalde ruilwaarde bij je netbeheerder. Dit kan je automatisch laten doen, wat de snelste manier is om je geld te krijgen. Aanvankelijk was het bedrag hiervan €450, maar dit bedrag werd in 2010 verlaagd tot €350. Tot en met 2013 kunnen deze certificaten 20 jaar lang gebruikt worden, maar vanaf 2013 loopt deze tijd terug tot 15 jaar. Voor 2012 liggen de subsidiebedragen nog lager.

Het subsidiebedrag voor dit jaar hangt af van de datum van indienstname van uw zonnepanelen. Deze datum wordt bevestigd na de zogenaamde AREI-keuring. Dit bepaalt de veiligheid van uw installatie en moet worden opgesteld door een erkende keurder. Wie van januari tot en met maart zonnepanelen heeft laten installeren, heeft recht op €250 per certificaat. Van april tot en met juni €230 en van juli tot en met december €210. Wie een installatie heeft van meer dan 10.000W heeft recht op certificaten van €90.

Niet twijfelen

Toch is het niet te laat om nog met zonnepanelen te beginnen, voor je denkt dat je volgend jaar helemaal niets meer gaat krijgen van de overheid. De prijs van zonnepanelen daalt nog steeds en nog steeds zijn de voordelen die de overheid aanbiedt de moeite waard. Op deze manier kan de investeringskost binnen een bepaalde periode nog altijd terugverdiend worden, waardoor de zonnepanelen écht opbrengen. Het blijft dus een renderende investering.

 

 

 • Zonnepanelen installeren

  Zonnepanelen subsidies worden niet meer uitegekeerd, maar zonnepanelen plaatsen is nog steeds een investering dat veel opbregt.

 • Subsidie zonnepanelen 2012

  Wie 1000 kWh genereert, krijgt een groenestroomcertificaat via VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt) van het Vlaams Gewest. Dit kan je omruilen tegen een bepaalde ruilwaarde bij je netbeheerder. Dit kan je automatisch laten doen, wat de snelste manier is om je geld

 • Beste zonnepanelen

  Wie beslist om zonnepanelen te laten installeren wil vanzelfsprekend een zo hoog mogelijk rendement. Dit hangt af van meerdere factoren: de ligging van de panelen tegenover de zon, de hellingshoek, de oppervlakte maar ook de kwaliteit van de zonnepanelen zelf. Een goedkope installatie met een maximaal rendement...