ZONNEPANELENPLAATS"Zonnepanelen? Dan bent u hier op de juiste plaats!"

Offerte aanvragen gratis en vrijblijvend!

Zonnepanelen nieuws

 • Zonnepanelen nog steeds voordelig in 2012?

  Zonnepanelen installeren is een investering dat nog steeds meer opbrengt dan beleggen of sparen. Momenteel wordt de terugverdientijd op 4 tot 6 jaar geschat. Hierna geniet je van gratis energie en kan je zelfs geld verdienen door de energie die je zonnepanelen opwekken te verkopen. Voor groenestroomcertificaten krijgt u wel een subsidie in 2012, 2013 en in de toekomst. Ook als u bijv. verwarmt via een elektrische kachel kunnen zonnepanelen zeer voordelig zijn!

Nieuwsbrief

Wens je u uit te schrijven?
Klik hier

Zonne-energie toepassingen

Rekenmachine

rekenmachine op zonne-energieVele rekenmachines werken op batterijen maar hebben ook enkele zonnecellen zodat de batterijen veel langer meegaan. Er zijn ook batterijen die enkel op de stroom van deze kleine zonnecelletjes werken en de batterij enkel gebruiken om het geheugen bij te houden.

Zwembad

Om een zwembad te verwarmen worden vaak zonneboilers gebruikt. Er wordt dan water uit het zwembad gepompt in de zonnecollectoren van de zonneboiler. Dit water loopt door de zonnecollector en wordt dan terug in het zwembad gepompt. Wanneer het een warme dag is met veel zon is dit een ideale manier om uw zwembad te verwarmen. Tegenwoordig kan u zelf wanneer u een opblaasbaar zwembad hebt er een zonnecollector op aansluiten. Deze zonnecollector pompt water in de collector en hierna loopt dit water rechtstreeks terug naar het zwembad.

Solar wagen

Er worden tegenwoordig ook races gehouden met solar wagens. Dit zijn wagens die enkel en alleen op zonne-energie rijden. Deze wagens zijn aerodynamisch. Om zo met weinig energie toch grote afstanden te kunnen overbruggen. Deze wedstrijden worden vooral gereden in landen waar het lang licht is.

Zonne-energie records

Vliegtuig op zonne-energie

Een onbemand vliegtuig dat werkt op zonne-energie heeft 54 uur non stop gevlogen. Hiermee is het record voor de langste vlucht van een onbemand vliegtuig gesneuveld. Alle eer komt toe aan het britse bedrijf Quinetiq.

Grootste zonnedak

Het grootste zonnedak ter wereld is het nuon-zonnedak van de floriade in Nederland. Op dit dak staan 19.383 zonnepanelen met een oppervlakte van 26.110 vierkante meter. Dit alles heeft een maximum vermogen 2.3 megawattpiek.

Nieuwe zonnecel

Wetenschappers van het Amerikaanse National Renewable Energy Laboratory hebben een nieuw record neergezet op het gebeid van efficiƫntie bij zonnecellen. Ze stelden vast dat 40.8 procent van het opgevangen licht door de zonnecellen werd omgezet naar elektrische energie.

Zonne-energie ruimtevaart

Zonnepanelen in de ruimte

We zien hier steeds vaker op aarde zonnepanelen verschijnen en andere vormen van zonne-energie. Wat we echter niet zien is dat er in de ruimte ook zonnepanelen aanwezig zijn. Zonnepanelen in de ruimte hebben een rendement dat tot vier keer zo hoog ligt als op aarde.

Waarom hoger rendement?

In de ruimte halen we vier keer meer energie uit hetzelfde aantal vierkante meters als op de aarde. Dit komt hoofdzakelijk door de weersomstandigheden op aarde. Op aarde komt er bij een bewolkte dag minder licht door dan op een dag wanneer er een blauwe hemel te zien is. Ook de lichtinval is op de aarde anders dan in de ruimte. Dit heeft dan weer te maken met de seizoenen op aarde. In de zomer staat de zon hoger dan in de winter. Door al deze factoren komt het dat een zonnepaneel in de ruimte meer rendement heeft, omdat een zonnepaneel in de ruimte geen last heeft van al deze factoren.

Hoe naar de aarde?

De vraag blijft dan hoe komt deze energie op aarde. Het is niet altijd nodig dat deze energie naar de aarde komt. Ze kan ook verbruikt worden door het ruimtestation dat in een baan ronde de aarde draait. Wanneer deze ruimtestations een overschot aan energie hebben kunnen ze deze naar de aarde doorstralen. Dit gebeurt door middel van microgolven. Een antenne op het ruimtestation stuurt de energie door als microgolven. Een andere antenne op aarde vangt deze microgolven op en zet ze weer om in elektrische energie.

 

 

 • Zonnepanelen installeren

  Zonnepanelen subsidies worden niet meer uitegekeerd, maar zonnepanelen plaatsen is nog steeds een investering dat veel opbregt.

 • Subsidie zonnepanelen 2012

  Wie 1000 kWh genereert, krijgt een groenestroomcertificaat via VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt) van het Vlaams Gewest. Dit kan je omruilen tegen een bepaalde ruilwaarde bij je netbeheerder. Dit kan je automatisch laten doen, wat de snelste manier is om je geld

 • Beste zonnepanelen

  Wie beslist om zonnepanelen te laten installeren wil vanzelfsprekend een zo hoog mogelijk rendement. Dit hangt af van meerdere factoren: de ligging van de panelen tegenover de zon, de hellingshoek, de oppervlakte maar ook de kwaliteit van de zonnepanelen zelf. Een goedkope installatie met een maximaal rendement...